Ocean 2+2 Reverb

Bluetone Ocean 2+2 Reverb on uusin 2,5-kanavainen täysputkivahvistimemme, joka sisältää koko joukon innovaatioitamme.  Se sisältää mm. maailmanluokan boutique Marshall-tyyppisen crunch-kanavan, loistavaksi todetun Bluetone Odysseus clean-kanavan, kanavakohtaisen jousikaiun, kanavakohtaiset ppimv master volume-säädöt sekä 2+2-pääteasteen, jossa pääteputket vaihtuvat automaattisesti samalla kun etuastekanavaa vaihdetaan.

Clean etuastekanava

Kanava perustuu Bluetone Odysseuksen etuasteeseen, joka perustuu pitkälti legendaariseen Dumble ODS vahvistinmalliin, josta on tullut “kulttivahvistin” monien ammattilaisten piirissä etenkin rapakon takana. Meidän versiomme sisältää muutamia toiminnallisia ja teknisiä muutoksia verrattuna alkuperäiseen kytkentään.

Tämä etuastekanava on varsin monipuolinen sisältäen mm. Bright-kytkimen, Mid Boost-kytkimen, Rock-/Jazz-kytkimen sekä 3-alueisen äänenvärinsäätöyksikön (Treble, Middle, Bass) kitarasignaalin laaja-alaiseen muokkaukseen.  Kanava on hyvin lämminsaundinen tuottaen Fender-henkisen säröttömän äänimaailman, joka menee kuitenkin kovaa soitettaessa jonkin verran rosolle.

Overdrive-aste käsittää Gain ja Level-säätimet, joilla säädetään asteen säröytymistä sekä kokonaisvoimakkuutta. Overdrive-aste kytketään päälle jalkakytkimellä. Etuastekanavan kanssa overdrive-aste taipuu kevyistä rosoista aina ulvoviin rankasti yliohjattuihin lead-saundeihin.

Crunch etuastekanava

Tämä etuastekanava perustuu vahvasti edelleen kehiteltyyn Marshall-maailmaan. Se sisältää Gain, Treble, Middle, Bass ja Master-säätimet sekä Boost-kytkimen, jolla voidaan lisätä/vähentää kanavan säröytymistä. Näiden lisäksi kanavassa on myös Bite ja Fat-kytkimet, joilla voidaan muokata kanavan saundeja haluttuun suuntaan. Säätimien ja eri kytkimien kombinaatiolla tämä etuastekanava taipuu puhtaista saundeista aina ulvoviin rankasti yliohjattuihin lead-saundeihin.

Kaiku

Vahvistin sisältää kanavakohtaisilla säädöillä varustetun jousikaiun, joka kytketään päälle ledillisellä jalkakytkimellä.

Efektilenkki

Bufferoitua, lähtötason säädöllä ja ledillisellä jalkakytkimellä varustettua efektilenkkiä voidaan käyttää myös boostina silloin kun siinä ei ole efektejä kytkettynä. Lenkki toimii myös efekteillä, jotka on tarkoitettu kytkettäväksi kitaran ja vahvistimen sisäänmenon väliin.

Pääteaste

Pääteaste on varustettu kahdella erillisellä pääteputkiparilla, jotka vaihtuvat automaattisesti kun etuastekanavaa vaihdetaan. Päätteessä voidaan käyttää kaikkia yleisimpiä octal-kantaisia pääteputkia kuten 6V6GT, 6L6GC, 5881, EL34, KT66 jne. kunhan putket biasoidaan vaihdon yhteydessä. Ulostuloteho/putkipari vaihtelee putkityypin mukaan n. 20-40 watin välillä riippuen myös särön määrästä. Etuasteissa ja vaiheenkääntäjässä käytetään 12AX7/ECC83-putkia. Tasasuuntaus on toteutettu puolijohteilla.

Vahvistimessa on vakiovarusteena oma PPIMV Master Volume kummallekin etuastekanavalle. Ne mahdollistavat päätesärön myös pienillä äänenpaineilla. Vahvistin sisältää jousikaiun, bufferoidun putkiefektilenkin ja pääteputkien bias-mittauspisteet. Bluetone Bias Rate-mittarilla pääteputkien vaihto ja biasointi sujuu todella helposti.

Vahvistimeen saa lisävarusteena sisäänrakennetun OPC:n (Output Power Control). Se on variac-tyyppinen tehonsäätö, joka säätää putkien jännitteitä ja ulostulotehoa). OPC ei muuta vahvistimen saundia ja virtalähteen luonnetta samalla tavalla kuin esim. VVR tehonsäätö.

Vahvistimen saa tarvittaessa nuppina tai combona tolex-päällystyksellä, tweedillä tai jalopuukotelolla.

Vahvistimeen lisähintaan saatavat lisäominaisuudet on lueteltu alla. Pyydä tarvittaessa tarjous haluamastasi vahvistinkokonaisuudesta.

Vahvistimen paino

Nuppiversio alle 15 kg. Comboversio kahdella pääteputkella n. 20-25 kg kaiutinelementeistä riippuen.

Hinnasto

Ocean 2+2 Reverb Head
– Normaalitolexilla päällystettynä 2300 €
– Petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä 2500 €
– Jalopuisena (öljytty mahonki) 2700 €

Ocean 2+2 Reverb Combo
– Pyydä tästä erillinen tarjous.

Lisäominaisuudet:

– OPC (päätetehon/pääteasteen kompressoitumisen säätö) 150 €
– Jousikaiku sis. hintaan
– Bufferoitu efektilenkki sis. hintaan
– Tremolo 120 €
– Säädettävä Line Out xlr-liittimellä 80 €
Bluetone Bias Rate mittari 120 € vahvistimen tilauksen yhteydessä, muutoin 150 €
Bluetone Auto Bias Control pääteputkien biasointiin ja valvontaan (sis. mittarin) 180 €
Bluetone Auto Bias Control mittari korvaa Bluetone Bias Rate mittarin. ABC valvoo ja säätää pääteputkien biakset automaattisesti. Pääteputkien vieressä on myös led-valot, jotka osoittavat pääteputkien kunnon. ABC:llä varustetussa vahvistimessa voidaan käyttää sovittamattomia pääteputkia.
– Kotelon suojahuppu 50 €

Nämä hinnat sisältävät 24 % alv:n ja ovat toistaiseksi voimassa.

Ääninäytteitä


Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen