Fried Eye 2+2

Bluetone Fried Eye 2+2 on uusi 2-kanavainen täysputkivahvistimemme, joka sisältää koko joukon uusia innovaatioitamme.  Se sisältää mm. maailmanluokan boutique Marshall-tyyppisen crunch-kanavan, loistavaksi todetun Fender-maailman clean-kanavan, kanavakohtaiset ppimv master volume-säädöt ja 2+2-pääteasteen, jossa pääteputket vaihtuvat samalla kun etuastekanavaa vaihdetaan.

Clean-etuastekanava perustuu modattuun Fender Twin/Deluxe-maailmaan. Se sisältää Volume, Low-/High-kytkimen, Treble, Middle ja Bass-säätimet. Kanava on hyvin lämminsaundinen tuottaen Fender-henkisen säröttömän äänimaailman, joka menee kuitenkin kovaa soitettaessa jonkin verran rosolle. High-Low-kytkin on hyödyllinen kun soitetaan humbucer-mikrofoneilla ja halutaan äänen pysyvän säröttömänä mahdollisimman pitkään.

Crunch-etuastekanava perustuu vahvasti edelleen kehiteltyyn Marshall-maailmaan. Se sisältää Gain, Treble, Middle, Bass ja Master-säätimet sekä Boost-kytkimen, jolla voidaan lisätä/vähentää kanavan säröytymistä. Näiden lisäksi kanavassa on myös Bite ja Fat-kytkimet, joilla voidaan muokata kanavan saundeja haluttuun suuntaan. Säätimien ja eri kytkimien kombinaatiolla tämä etuastekanava taipuu puhtaista saundeista aina ulvoviin rankasti yliohjattuihin lead-saundeihin.

Pääteaste on varustettu kahdella erillisellä pääteputkiparilla, jotka vaihtuvat automaattisesti kun etuastekanavaa vaihdetaan. Päätteessä voidaan käyttää kaikkia yleisimpiä octal-kantaisia pääteputkia kuten 6V6GT, 6L6GC, 5881, EL34, KT66 jne. kunhan putket biasoidaan vaihdon yhteydessä. Ulostuloteho/putkipari vaihtelee putkityypin mukaan n. 20-40 watin välillä riippuen myös särön määrästä. Etuasteissa ja vaiheenkääntäjässä käytetään 12AX7/ECC83-putkia. Tasasuuntaus on toteutettu puolijohteilla.

Vahvistimessa on vakiovarusteena oma PPIMV Master Volume kummallekin etuastekanavalle. Ne mahdollistavat päätesärön myös pienillä äänenpaineilla. Vahvistin sisältää bufferoidun putkiefektilenkin ja pääteputkien bias-mittauspisteet. Bluetone Bias Rate-mittarilla pääteputkien vaihto ja biasointi sujuu todella helposti.

Vahvistimeen saa lisävarusteena sisäänrakennetun OPC:n (Output Power Control). se on variac-tyyppinen päätetehonsäätö, joka säätää putkien jännitteitä ja ulostulotehoa. OPC ei muuta vahvistimen saundia ja virtalähteen luonnetta samalla tavalla kuin esim. VVR tehonsäätö.

Vahvistimen saa tarvittaessa nuppina tai combona tolex-päällystyksellä, tweedillä tai jalopuukotelolla.

Vahvistimeen lisähintaan saatavat lisäominaisuudet on lueteltu alla. Pyydä tarvittaessa tarjous haluamastasi vahvistinkokonaisuudesta.

Vahvistimen paino

Nuppiversio alle 15 kg. Comboversio kahdella pääteputkella n. 20-25 kg kaiutinelementeistä riippuen.

Hinnasto

Fried Eye 2+2 Head
– Normaalitolexilla päällystettynä 1900 €
– Petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä 2000 €
– Jalopuisena (öljytty mahonki) 2150 €

Fried Eye 2+2 Combo
– Normaalitolexilla päällystettynä ja Celestion G-12  Neo-kaiutinelementillä 2100 €
– Petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä ja Celestion G-12 Neo-kaiutinelementillä 2200 €
– Jalopuisena (öljytty mahonki) ja Celestion G-12 Neo kaiutinelementillä 2350 €.

Lisäominaisuudet:

– OPC (päätetehon/pääteasteen kompressoitumisen säätö) 150 €
– VVR (Dynaaminen päätetehon säätö) 150 €
– Jousikaiku 250 €
– Tremolo 120 €
– Säädettävä Line Out xlr-liittimellä 80 €
Bluetone Bias Rate mittari 120 € vahvistimen tilauksen yhteydessä, muutoin 150 €
Bluetone Auto Bias Control pääteputkien biasointiin ja valvontaan (sis. mittarin) 180 €
Bluetone Auto Bias Control mittari korvaa Bluetone Bias Rate mittarin. ABC valvoo ja säätää pääteputkien biakset automaattisesti. Pääteputkien vieressä on myös led-valot, jotka osoittavat pääteputkien kunnon. ABC:llä varustetussa vahvistimessa voidaan käyttää sovittamattomia pääteputkia.
– Kotelon suojahuppu nuppiin 50 €
– Kotelon suojahuppu comboon 60 €

Nämä hinnat sisältävät 24 % alv:n ja ovat toistaiseksi voimassa.

Ääninäytteitä

Tässä on yksi klippi meidän 1-kanavaisesta Bluetone Fried Eye custom Headista ilman clean-kanavaa ja crunch-kanavan boost-astetta.  Muita klippejä lisätään myöhemmin.


Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen