Odysseus

Bluetone Odysseus on 2-kanavainen tinkimätön point-to-point-periaatteella rakennettu täysputkivahvistin, jossa on yhteinen äänenvärinsäätöyksikkö clean-etuastekanavalle ja overdrive-asteelle, joka kytketään päälle jalkakytkimellä. Vahvistin perustuu pitkälti yhteen legendaariseen Dumble vahvistinmalliin, josta on tullut “kulttivahvistin” monien ammattilaisten piirissä etenkin rapakon takana. Bluetonen versio sisältää muutamia toiminnallisia ja teknisiä muutoksia verrattuna alkuperäiseen kytkentään. Näitä ovat mm. bufferoitu, lähtötason säädöllä ja jalkakytkimellä varustettu putkiefektilooppi, Master Volume ja ulkopuolinen bias-säätöpiste pääteputkien nopeaan ja vaivattomaan vaihtamiseen/biasointiin Bluetone Bias Rate-mittarin avulla.

Clean-etuastekanava on varsin monipuolinen sisältäen mm. 2-asentoisen Bright-kytkimen, Mid Boost-kytkimen, Rock-/Jazz-kytkimen sekä 3-alueisen äänenvärinsäätöyksikön (Treble, Middle, Bass) kitarasignaalin laaja-alaiseen muokkaukseen. Näiden lisäksi kanavassa on jalkakytkimellä kytkettävä PAB (Preamp Boost), joka nimensä mukaisesti boostaa kanavan signaalia. Kanava on hyvin lämminsaundinen tuottaen Fender-henkisen säröttömän äänimaailman, joka menee kuitenkin kovaa soitettaessa jonkin verran rosolle.

Overdrive-aste käsittää Level ja Ratio-säätimet, joilla säädetään asteen säröytymistä sekä kokonaisvoimakkuutta. Overdrive-aste kytketään päälle jalkakytkimellä. Etuastekanavan kanssa overdrive-aste taipuu kevyistä rosoista aina ulvoviin rankasti yliohjattuihin lead-saundeihin.
Bufferoitua, lähtötason säädöllä ja jalkakytkimellä varustettua putkiefektilooppia voidaan käyttää myös boostina silloin kun siinä ei ole mitään efektejä kytkettynä. Efektilooppi toimii parhaiten efekteillä, joissa on kitaran ja vahvistimen väliin tarkoitettuja lattiapedaaleita korkeampi toimintataso.

Pääteaste on varustettu 2x6L6GC-putkilla, joista lähtee n. 40-50 W ulostuloteho. Pääteasteessa voidaan käyttää kaikkia normaaleja octal-pääteputkia (6V6GT, 6L6GC, EL34, KT66, KT77, 6550/KT88 jne.) kunhan pääteputket biasoidaan niiden vaihdon yhteydessä. Pääteteho vaihtelee n. 20 W (2x6V6GT) ja 50 W (2xEL34) välillä.

Vahvistimen saa tarvittaessa nuppina tai combona tolex-/tweed-päällystyksellä tai jalopuukotelolla.

Vahvistimeen saa tarvittaessa lisäominaisuuksia kuten VVR:n (Variable Voltage Regulator= dynaaminen vahvistimen ulostulotehon säädin, joka muuttaa vahvistimen ääntä huomattavasti vähemmän kuin perinteiset Master volume-säätimet). VVR-teknologialla vahvistimen päätetehoa voidaan säätää portaattomasti aina makuuhuonevolyymitasolle asti. Koska kyse on kuitenkin 2-kanavaisesta vahvistimesta jossa suurin osa särösaundeista tehdään etuasteessa, ei VVR:stä ole mielestäni tässä vahvistinmallissa yhtä paljon hyötyä kuin yksikanvaisissa high gain malleissa kuten Bluetone Express tai Bluetone Plexi Lead.

Vahvistimeen lisähintaan saatavat optiot on lueteltu alla. Bufferoitu putkiefektilooppi ja PPIMV Master Volume sisältyvät perushintaan. Pyydä tarvittaessa tarjous haluamastasi vahvistinkokonaisuudesta.

Hinnasto

Odysseus Head
– Normaalitolexilla päällystettynä ja 2x6L6GC-pääteasteella 1750 €
– Aidolla petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä ja 2x6L6GC-pääteasteella 1850 €
– Jalopuisena (mahonki/nyatoh) ja 2x6L6GC-pääteasteella 2000 €

Odysseus Combo
– Normaalitolexilla päällystettynä ja 2x6L6GC-pääteasteella + 1×12″ 50 W WGS Black Hawk Alnico kaiuttimella 2000 €
– Aidolla petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä + 1×12″ 50 W WGS Black Hawk Alnico kaiuttimella 2100 €
– Jalopuisena (mahonki/nyatoh) + 1×12″ 50 W WGS Black Hawk Alnico kaiuttimella 2250 €

Jos haluat combon jollain muulla kaiutinelementillä/elementeillä, pyydä siitä erikseen tarjous.

Lisäominaisuudet
– VVR (Dynaaminen päätetehon säätö) +150 €
– Jousikaiku +250 €
– Tremolo +120 €
– Säädettävä Line Out xlr-liittimellä +80 €
Bluetone Bias Rate mittari 120 € vahvistimen tilauksen yhteydessä, muutoin 150 €

– Bluetone Auto Bias Control pääteputkien biasointiin ja valvontaan (sis. mittarin) 180 €
– Kotelon suojahuppu +50 €/Head ja +60 €/Combo

Nämä hinnat sisältävät 24 % alv:n ja ovat toistaiseksi voimassa.

Ääninäytteitä

Nämä klipit soitti ammattikitaristi Vesa Kääpä. Klipit soitettiin Custom Telecasterilla mini humbucer-mikrofoneilla ja suljetulla 4×12″ Celestion Greenback Heritage kaapilla.


Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen