Huollot & modaukset

Huollot

Teemme myös huoltoja perinteisiin putkivahvistimiin. Jos vahvistimen putket pitää uusia ja on myös epäilys, että virtalähteen suotoelkot ovat tiensä päässä, ne voidaan vaihtaa samalla uusiin. Huollon yhteydessä tehdään yleensä myös vahvistimen silmämääräinen tarkastus. Jos siinä ilmenee jotain normaalista poikkeavaa, otamme yhteyttä laitteen omistajaan ennen laajempien korjaustöiden aloitusta. Huoltoveloituksemme on 60 €/h (sis. 24 % alv.)+tarvittavat varaosat.

Pätevyydet huoltotöiden suorittamiseen

Suomessa sähkölaitteiden kuten vahvistimien huolto ja modaaminen vaativat Suomen viranomaisten hyväksymän sähkötyöurakoitsijapätevyyden.  Olemme Suomen Turvallisuus- ja kemikaaliviraston hyväksymä sähkötyöurakoitsija ja noudatamme kaikissa huolto- ja modaustöissämme Suomen ja EU:n näihin asioihin liittyviä vaatimuksia.

Valtuutetut alueelliset huoltopisteet

Merilapin Laite- ja soitinhuolto

Modaukset

Seuraavana on muutamia esimerkkejä vahvistimiin tekemistämme muutostöistä.

Fender Silver Face Fender Black Face-versioksi
Moni vanhan Fender-vahvistimen omistaja on kuullut, että Silver Face vahvistin voidaan muuttaa kohtuullisella työllä ja kustannuksilla Black Face-versioksi. Tämä muutos yleensä parantaa vahvistimen dynamiikkaa ja säröytymistä. Muutostyön hinta on 100 €.

Marshall JCM800/2203 + 2204
Tämä vahvistin on saavuttanut legendaarisen maineen monella 80-luvun rock-levyllä eikä suotta. Se on hyvä vahvistin mm. hard rockin soittoon, mutta sitäkin voidaan vielä parantaa. Bluetone Dusty Roadin Crunch-kanava on parannettu versio ao. vahvistimen etuasteesta. Tämän vahvistimen modaus Dusty Roadin Crunch-kanavan kaltaiseksi maksaa 150 €.

Päätetehon säätö

Monessa vahvistimessa iso ongelma on liian suuri pääteteho suhteessa haluttuihin päätesärösaundeihin. Asiaan löytyy useita erilaisia ratkaisumalleja joista alla on mainittu muutama.

Master Volume
Monessa isotehoisessa putkivahvistimessa ei ole minkäänlaista Master volume-säätöä. Tällöin yksi tapa modata vahvistin on laittaa siihen PPIMV (Post Phase Inverter Master Volume), joka tarkoittaa pääteasteen vaiheenkääntöputken jälkeistä Master volume-säätöä. Tällä kytkennällä saadaan myös vaiheenkääntäjän särö käyttöön etuastesäröjen lisäksi. Muutostyön hinta on 90 €.

VVR
PPIMV-säädön lisäksi vahvistimeen voidaan laittaa VVR (Variable Voltage Regulator), eli päätetehon dynaaminen säätö. VVR kytketään vahvistimen virtalähteeseen eikä se vaikuta signaalitielle millään lailla. VVR:n avulla voidaan päätetehoa säätää portaattomasti täydestä tehosta aina makuuhuonevoimakkuuteen asti. VVR toimii ns. high gain vahvistimissa parhaiten yhdessä PPIMV:n kanssa, jolla estetään päätteen liika yliohjautuminen pääteputkien matalilla anodijännitteillä.

Fixed bias-vahvistimille (esim. Marshall ym.) tarvitaan oma VVR-piirinsä ja katodibias-koneille (esim. Vox AC30 ym.) omansa. VVR toimii tällä hetkellä vain niissä vahvistimissa joissa on tehoa enintään 50 W.

Fixed bias VVR-muutostyön hinta on 160 € ja katodi bias VVR-muutostyön hinta 90 €.

Kaikki yllämainitut hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron.

Muut muutostyöt

Teemme tarvittaessa myös muita muutostöitä vahvistimiin. Entisöimme vaikka vanhan putkivahvistimen vastaamaan nykypäivän teknisiä- ja sähköturvallisuusvaatimuksia ja restauroimme sen kotelon jos halutaan. Pyydä näistä töistä tarjous erikseen.

Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen