Extreme

Bluetone Extreme (mallinimi vaihdettu 3.3.2017)  perustuu pitkälti legendaariseen Trainwreck Expressiin, jota on jossain ylistetty maailman parhaaksi yksikanavaiseksi lead-putkivahvistimeksi. Tämä vahvistin ei anna anteeksi mitään jos soittaja ei hallitse instrumenttiaan riittävän hyvin.

Bluetone Extreme sisältää joitain omia modejamme kuten PPIMV (Post Phase Inverter Master Volume) ja/tai tarvittaessa OPC:n (Output power Control) säätämään vahvistimen yleistä äänenpaineen tasoa ilman, että vahvistimen perussaundi muuttuu perinteisten mastervolume-kytkentöjen tapaan. Vahvistimen äänimaailmaa pystyy muuttamaan kitaran volume-säätimellä täysin puhtaasta täysin säröytyneeseen lead-saundiin vahvistimen säätimiin koskematta. Tästä on hyvä esimerkki allaolevassa saundiklipissä.

Vahvistimen saa haluttaessa joko 2xEL34/2x6V6GT/4x6V6GT-putkilla. Vahvistimessa on vakiovarusteena pääteputkien ulkopuolinen bias-mittauspiste. Bluetone Bias Rate-mittarilla pääteputkien vaihto ja biasointi on todella helppoa.

Voidaanko jousikaiku tai efektilenkki laittaa Extremeen?

Moni on kysynyt saako Extremen kaltaiseen ns. high gain-vahvistimeen esim. efektilenkin tai vaikka jousikaiun. Ne voidaan laittaa siihen, mutta onko se järkevää, on toinen juttu.

Ken Fischer suunnitteli alkuperäisen Trainwreck Expressin siten, että vahvistin alkaa säröytyä ensin pääteasteessa, sitten vaiheenkääntäjässä ja vasta viimeisenä etuasteessa, joka tuottaa pääteasteelle parhaillaan useamman kymmenen voltin vahvistetun kitarasignaalin. Vahvistimen etuasteen ja pääteasteen väliin sijoitettuun efektilenkkiin kytkettävät laitteet toimivat yleensä 1-2 voltin “nominaalitasoilla”, mikä tarkoittaa sitä, että etuasteen signaalia pitää voimakkaasti pienentää, jotta efektilenkissä oleva laite toimisi halutulla tavalla. Efektoitu kitarasignaali pitää sitten taas nostaa etuasteen alunperin tuottamalle tasolle, jotta haluttu päätesärö ja sitä kautta legendaarinen Express saundi saataisiin aikaan. Sama asia koskee kaikua, joka sijaitsee yleensä etuasteessa ennen pääteastetta.

Suosittelemme tämän vahvistimen yhteydessä kitaran ja vahvistimen väliin kytkettäviä lattiapedaaleja jos niitä halutaan käyttää pilaamatta tämän vahvistimen saundia ja mahtavaa dynamiikkaa. Vahvistimeen saa kuitenkin tarvittaessa bufferoidun, lähtötason säädöllä varustetun putkiefektilenkin lisävarusteena.

Hinnasto

– Extreme Head normaalitolexilla päällystettynä 2x6V6GT/2xEL34-pääteasteella 1500 €
– Extreme Head petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä 2x6V6GT/2xEL34-pääteasteella 1600 €
– Extreme Head öljytyllä mahonkisella jalopuukotelolla 2x6V6GT/EL34-pääteasteella 1750 €
– Extreme Head normaalitolexilla päällystettynä ja 4x/6V6GT/EL34-pääteasteella 1600 €
– Extreme Head petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä 4x6V6GT/EL34-pääteasteella 1700 €
– Extreme Head öljytyllä mahonkisella jalopuukotelolla 4x6V6GT/EL34-pääteasteella 1850 €

Lisäominaisuudet
– PPIMV (= Post Phase Inverter Master Volume) sisältyy hintaan
– Bufferoitu putkiefektilenkki 100 €
– Säädettävä Line Out xlr-liittimellä 80 €
– OPC (Dynaaminen päätetehon säätö) 150 €
Bluetone Bias Rate mittari 120 € vahvistimen tilauksen yhteydessä, muutoin 150 €

Bluetone Auto Bias Control pääteputkien biasointiin ja valvontaan (sis. mittarin) 180 €
– Kotelon suojahuppu 50 €

Hinnat sisältävät 24 % alv:n ja ovat toistaiseksi voimassa.

Ääninäyte

Ääninäyte on soitettu Gibson Les Paulilla koskematta vahvistimen säätöihin. Kiinnitä huomiota, kuinka vahvistimen soundi muuttuu täysin puhtaasta laulavaan leadsoundiin pelkällä kitaran volumepotikalla. Kaappina takaa suljettu 2×12″ Celestion Greenback- elementeillä.


Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen