Extreme Jr

Bluetone Extreme Jr. on loistava vaihtoehto kitaristille, joka haluaa soittaa maailmanluokan kitarasaundeilla, mutta pienellä äänenpaineella esim. kotona tai studiossa. Se perustuu pitkälti legendaariseen Trainwreck Expressiin, jota on jossain ylistetty maailman parhaaksi yksikanavaiseksi lead-putkivahvistimeksi. Tämä vahvistin ei anna anteeksi mitään jos soittaja ei hallitse instrumenttiaan riittävän hyvin.

Vahvistin sisältää joitain omia modejamme kuten 2x6AK6-pääteasteen, PPIMV:n (Post Phase Inverter Master Volume) ja VVR:n (Variable Voltage Control) säätämään vahvistimen yleistä äänenpaineen tasoa ilman, että vahvistimen perussaundi muuttuu perinteisten mastervolume-kytkentöjen tapaan. Vahvistimen äänimaailmaa pystyy muuttamaan kitaran volume-säätimellä puhtaasta täysin säröytyneeseen lead-saundiin vahvistimen säätimiin koskematta.

Vahvistimen pääteaste perustuu osittain Trainwreck Expressiin ja osittain omaan suunnitteluun. Siinä on 2x6AK6-pääteputket, joista saa n. 2-3 W ulostulotehoa. Koska pääteaste on katodibiasoitua mallia, ei pääteputkia tarvitse biasoida niiden vaihdon yhteydessä.

Voidaanko jousikaiku tai efektilenkki laittaa Extremeen?

Moni on kysynyt saako Extremen kaltaiseen ns. high gain-vahvistimeen esim. efektilenkin tai vaikka jousikaiun. Ne voidaan laittaa siihen, mutta onko se järkevää, on toinen juttu.

Ken Fischer suunnitteli alkuperäisen Trainwreck Expressin siten, että vahvistin alkaa säröytyä ensin pääteasteessa, sitten vaiheenkääntäjässä ja vasta viimeisenä etuasteessa, joka tuottaa pääteasteelle parhaillaan useamman kymmenen voltin vahvistetun kitarasignaalin. Vahvistimen etuasteen ja pääteasteen väliin sijoitettuun efektilenkkiin kytkettävät laitteet toimivat yleensä 1-2 voltin “nominaalitasoilla”, mikä tarkoittaa sitä, että etuasteen signaalia pitää voimakkaasti pienentää, jotta efektilenkissä oleva laite toimisi halutulla tavalla. Efektoitu kitarasignaali pitää sitten taas nostaa etuasteen alunperin tuottamalle tasolle, jotta haluttu päätesärö ja sitä kautta legendaarinen Express saundi saataisiin aikaan. Sama asia koskee kaikua, joka sijaitsee yleensä etuasteessa ennen pääteastetta.

Suosittelen tämän vahvistimen yhteydessä kitaran ja vahvistimen väliin kytkettäviä lattiapedaaleja jos niitä halutaan käyttää pilaamatta tämän vahvistimen saundia ja mahtavaa dynamiikkaa. Vahvistimeen saa kuitenkin tarvittaessa bufferoidun, lähtötason säädöllä varustetun putkiefektilenkin lisävarusteena.

Hinnasto

Extreme Jr. Head normaalitolexilla päällystettynä 950 €
Extreme Jr. Head petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä 1050 €
Extreme Jr. Head öljytyllä mahonkisella jalopuukotelolla 1150 €

Lisäominaisuudet:
– Bufferoitu putkiefektilenkki + 100 €
– Säädettävä, balansoimaton Line Out xlr-liittimellä + 80 €
– Kotelon suojahuppu 50 €

Hinnat sisältävät 24 % alv:n ja ovat toistaiseksi voimassa.

Ääninäytteitä

Ääninäytteet on soittanut Vesa Kääpä. Kaappina oli Bluetone 2×12″ Slanted WGS Black Hawk Alnico-elementeillä.


Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen