Crossroad

Bluetone Crossroad on aito 20-100 W 3-kanavainen point-to-point putkikitaravahvistin, jossa on erilliset Clean, Crunch, ja Lead-kanavat omilla äänenvärinsäätöyksiköillään.

Clean-kanava on sama kuin Bluetone Dusty Roadissa perustuen modattuun Fender Deluxe/Twin-maailmaan sisältäen Volume, Low-/High-kytkin, Treble, Middle ja Bass-säätimet.

Crunch-kanava on samanlainen kuin Dusty Roadissa perustuen modattuun ja edelleenkehitettyyn Marshall JCM800/2204-maailmaan. Se sisältää Gain, Boost, Treble, Middle, Bass ja Master-säätimet joilla kanava taipuu kevytrosoista aina ulvoviin lead-säröihin saakka.

Lead-kanava on modattu Soldano SLO100, joka taipuu myös moderneihin särösaundeihin. Kanavassa on Gain, Warm/Cold, Treble, Middle, Bass ja Master-säätimet. Warm/Cold-kytkin muuttaa kanavan särön rakennetta nimensä mukaisesti.

Etuasteiden kanavanvaihto tapahtuu jalkakytkimellä. Kaikissa yllämainituissa etuasteissa käytetään ECC83/12AX7-putkia.

Vahvistin sisältää vakiovarusteena bufferoidun, jalkakytkimellä ja lähtötason säädöllä varustetun putkiefektilenkin, joka toimii myös lattipedaalien kanssa.
Pääteaste perustuu osittain Marshall/Soldano-maailmaan ja voidaan varustaa kaikilla normaaleilla octal-kantaisilla pääteputkilla kuten 6V6GT, EL34, 6L6GC, KT66, KT88 jne., joista saadaan n. 20-65 W ulostuloteho putkityypistä riippuen (4xEL34/6L6GC-versio = n. 100 w). Pääteasteessa on vakiovarusteena ulkopuolinen bias-mittauspiste pääteputkille. Vahvistin sisältää vakiovarusteena vaiheenkääntöputken jälkeisen mastervolumen (PPIMV:n).

Vahvistimeen saa haluttaessa 2+2 pääteasteen. Tämä tarkoittaa sitä, että etuastekanaville voidaan valita oma pääteputkiparinsa omalla ppimv master volumella. Pääteputkipari vaihtuu samalla kun etuastekanavaa vaihdetaan. Esimerkiksi lead-kanava ja crunch-kanava voidaan ohjata toiselle pääteputkiparille ja clean -kanava toiselle putkiparille.

Vahvistimeen saa lisävarusteena mm. jousikaiun, ja VVR:n, eli päätetehon dynaamisen säädön, jolla päätetehoa voi säätää aina 1 watista täyteen 50-100 W ulostulotehoon. Myös lisävarusteena saatava Bluetone Bias Rate/Bluetone Auto Bias Control mittari helpottaa pääteputkien vaihtoa ja niiden biasointia.

Asiakaskohtaiset modaukset ja ratkaisut
Crossroadin innovatiivinen modulaarinenrakenne antaa mahdollisuuden rakentaa siitä erilaisia variaatioita vaikka niin, että yksi etuastekanava perustuu Vox-maailmaan, toinen Fender-maailmaan ja kolmas Marshall/Soldano-maailmaan. Pääteaste on myös mahdollista toteuttaa tarvittaessa vaikka 4xEL84-putkilla tai 4x6V6GT-putkilla ym. Suunnittele oma persoonallinen Crossroad itsellesi. Jos se kiinnostaa sinua, pyydä siitä tarjous erikseen.

Hinnasto

-Crossroad Head normaalitolexilla päällystettynä ja 2x6v6GT/6L6GC/EL34-pääteasteella 2250 €
-Crossroad Head petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä ja 2x6V6GT/6L6GC/EL34-pääteasteella 2350 €
-Crossroad Head jalopuukotelolla (mahonki) ja 2x6V6GT/6L6GC/EL34-pääteasteella 2500 €
-Crossroad Head normaalitolexilla päällystettynä ja 4x6V6GT/6L6GC/EL34-pääteasteella 2450 €
-Crossroad Head petsatulla ja lakatulla tweedillä päällystettynä ja 4x6V6GT/6L6GC/EL34-pääteasteella 2550 €
-Crossroad Head jalopuukotelolla (mahonki) ja 4x6V6GT/6L6GC/EL34-pääteasteella 2700 €

Lisäominaisuudet

– 2+2 pääteaste 220 €
– PPIMV (Post Phase Inverter Master Volume) sisältyy hintaan
– Säädettävä Line Out xlr-liittimellä 80 €
– VVR (Päätetehon dynaaminen säätö) 150 €
– Bufferoitu efektilenkki sisältyy hintaan
Bluetone Bias Rate biasmittari 120 € vahvistimen oston yhteydessä, muutoin 150 €
Bluetone Auto Bias Control pääteputkien biasointiin ja valvontaan (sis. mittarin) 180 €
Bluetone Auto Bias Control mittari korvaa Bluetone Bias Rate mittarin. ABC valvoo ja säätää pääteputkien biakset automaattisesti. Pääteputkien vieressä on myös led-valot, jotka osoittavat pääteputkien kunnon. ABC:llä varustetussa vahvistimessa voidaan käyttää sovittamattomia pääteputkia.

– Kotelon suojahuppu 50 €

Nämä hinnat sisältävät 24 % alv:n ja ovat toistaiseksi voimassa.

Ääninäytteitä

Kaikki allaolevat soundiklipit soitti hyvä ystäväni ja ammattikitaristi Vesa Kääpä, joka on soittanut vuosikausia monissa nimekkäissä bändeissä kuten Leningrad Cowboysien riveissä. Äänityksissä käytetty kaiutinkaappi oli Marshallin 4×12″ yläkaappi varustettuna Celestion Greenpack Heritage elementeillä. Kitara oli Fender Custom Stratocaster single coil mikrofoneilla.


Copyright© Bluetone 2017 | Site design by Vladimir Halinen